De Boer en het honderdduizendbanenboek

vno-ncw_hans_de_boer02Het sociaal akkoord (april 2013):

“Kabinet en sociale partners zijn het eens geworden over een nieuwe aanpak om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen bij gewone werkgevers en de overheid. (…) De werkgevers hebben zich bereid verklaard hieraan mee te werken en 100.000 mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.”

Werkgeversvoorman Hans de Boer (28 juni 2014, Telegraaf):

“Als de staatssecretaris van Sociale Zaken tegen mij had gedreigd met dat quotum voor arbeidsgehandicapten, dan had ik gezegd: mevrouw, zo doet Hansje geen zaken, dit is pure chantage. Dat gebeurt mij niet.”

Werkgeversvoorman Hans de Boer (28 juni 2014, Trouw):

Ik weet uit ervaring met de jeugdwerkloosheid dat je zo’n project kunt organiseren: arbeidsgehandicapten naar werk leiden. Maar om dat te laten slagen, moet de economie gaan groeien. Anders moeten werkgevers straks mensen eruit gooien om arbeidsgehandicapten binnen te halen en daar schiet niemand iets mee op. Je moet geen knollen voor citroenen gaan verkopen. Dus of dit allemaal wijs is?”

Werkgeversvoorman Hans de Boer (24 juni 2015, Volkskrant):

“We hebben wat tegenslag gehad. (…) VNO-NCW heeft heus wel een plan, en een taskforce. Maar resultaten kan ik nog niet laten zien. In alle eerlijkheid: ik heb momenteel niks te bieden. (…) Nee, nee, we hebben het gewoon nog niet in de vingers, dat is de werkelijkheid, geloof me. Bernard heeft dit zo afgesproken, dat neem ik con amore over. Maar in de praktijk blijkt het moeilijk waar te maken. We hebben volgens de afspraak nog tien jaar om die 100 duizend mensen daadwerkelijk aan werk te helpen. Weet je wat het is, jongens, die economie moet groeien. Dan komen die lui óók aan de slag.”

Persbericht VNO-NCW:

“VNO-NCW voorzitter Hans de Boer en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma nemen op maandag 29 juni in de Malietoren, (Bezuidenhoutseweg 12 Den Haag) het ’Honderdduizendbanenboek’ in ontvangst uit handen van initatiefnemer Aart van der Gaag.

Aart van der Gaag is het werkgeversboegbeeld van de 100.000 banen die in het bedrijfsleven gerealiseerd moeten worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het boek bevat twintig bijzondere en inspirerende voorbeelden van mensen met een beperking die aan de slag zijn bij een gewoon bedrijf. Dit boek voor ondernemend Nederland vertelt het héle verhaal: eerlijk over wat het oplevert als je mensen met een beperking aan de slag helpt, maar ook waar je als werkgever rekening mee moet houden.

Pers is welkom.”

Veel succes, Hans de Boer!

4 gedachten over “De Boer en het honderdduizendbanenboek

  1. g,dorman

    Jammer dat die de Marokkanen geen labbekakken heeft genoemd. Dan waren we inmiddels van hem af geweest.

    Kekke bril trouwens.

  2. Henry J.

    Ik heb geen woorden voor deze man, behalve missschien “minkukel”? Ik krijg dagelijks patiënten onder ogen die al enkele jaren onder de dreiging van ontslag leven en kapot gaan van de stress daarover. Vijftig plus en dan werkloos … Ww-tje opmaken en dan naar de soos. Je eigen huis opeten waar je braaf jarenlang aan hebt gespaard. Honderden sollicitaties waar je niet eens reaktie op krijgt. En dan deze De Boer, wat een mislukkeling! Ik heb er duizend euro voor over om deze minkukel drie maanden lang asperges te zien steken! En dat is geen grap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *