Is Ton Heerts nu van de SP?

SPTon Heerts gaat los. In de Volkskrant moeten de liberalen eraan geloven. De FNV-voorzitter zegt daar:

“Het is ont-cao-en, ont-collectiviseren, ont-solidariseren. Leve het individu. Dat wordt mooi verpakt hoor, ook door partijen als VVD en D66. Dan gaat het over mensen in hun kracht zetten enzo. Blablabla.”

Maar ook de PvdA is niet veilig voor dit oud-PvdA-Kamerlid, zo schrijft de krant:

“Het regeerakkoord van PvdA met de VVD was ‘een totale valse start van rücksichtslos, veel te grof bezuinigen’. Dat moest volgens Heerts worden gecorrigeerd in het sociaal akkoord, al is dat maar ‘ten dele gelukt’. Velen hebben te weinig rechten opgebouwd voor ww en verdwijnen in de bijstand.  ‘En dan is het maar afwachten of je wat krijgt. Ik noem het de aalmoes van de wethouder.'”

Bijna al die partijen krijgen het verwijten bij te dragen aan de afbraak van sociaal beleid. Ook het CDA is maar niks, volgens Heerts. Want die partij is “wat onduidelijk”. 

Dan blijft er niet veel over, meneer Heerts. Maar de FNV doet niet aan stemadviezen. Of wacht, deze keer dus wel. Van Heerts krijgen de lezers “stem sociaal” als advies mee.

Bedoelt hij de PVV? Kan ik me nauwelijks voorstellen. GroenLinks? Zou kunnen. Hij zal toch niet…

Welke partij noemt zichzelf “100% sociaal”? Zou hij werkelijk menen dat we SP moeten stemmen? Is hij dan helemaal overstag richting deze dominante vleugel in zijn eigen FNV?

SP-gemeenteraadslid, dochter van en FNV-bestuurder Lilian Marijnissen was alvast blij met Heerts’ stemadvies:

tweet lilian

2 gedachten over “Is Ton Heerts nu van de SP?

  1. Herman Frank

    “Sociaal zijn” met de Grieken, de Italianen, de Portugezen, de Spanjaarden, de Fransen, de vluchtelingen, de ontwikkelingslanden, de nieuwe EU landen, de zieken, de bejaarden, de studenten, de armen, de werkenden, de werklozen, de alleenstaande moeders, vaders en kinderen, de woning cooperaties, de woning eigenaren, de huurders, de thuiswonenden, de mantelzorgers. We moeten vooral sociaal zijn door geld te geven, ruím geld te geven, en dan het liefst “gemeenschapsgeld”, want dat is toch zo’n grote berg.

    Maar weet je wat? “Het geld is op!” We hebben het allemaal verkwanseld aan dromen en fantasiën, speeltjes en luxe. En nu is het op …. Tijd om keuzes te maken en volwassen te worden. Want er moet gewoon worden afgerekend. Of willen we soms naar het systeem van andere landen, “eerst het geld op de rekening zien en dan leveren?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *