Griekse slag

Premier Alexis Tsipras over akkoord met eurogroep: “We hebben de slag gewonnen, nog niet de oorlog.”

Moet dat niet zijn: “We hebben de slag verloren, nog niet de oorlog”?

Volgens mij hebben de Grieken bij dit akkoord nagenoeg alles verloren, op iets minder bezuinigingen na dan. De oorlog moet nog komen, over een maand of vier.

Een gedachte over “Griekse slag

 1. Danny

  Het akkoord is meer een soort tijdelijke wapenstilstand waarin de status quo wordt gehandhaafd.
  Het geeft Griekenland de kans haar plannen in meer detail uit te werken. En het geeft de Eurogroep de kans zich nogmaals te bezinnen of blinde bezuiniging daadwerkelijk verstandig is.

  Misschien is het echt zo dat Griekenland van een ziekte genezen moet worden. Dan is het goed dat haar EU familileden raad geven hoe de ziekte uitgebannen kan worden. Misschien is Griekenland geestelijk zelfs zó ziek dat ze tot bepaalde maatregelen gedwongen moet worden.
  Maar wat voor familie is het die zijn zieken ‘geneest’ door ze uit te hongeren?

  Overigens is de geestesgesteldheid van Griekenland sterk verbeterd, nu ze de zakkenvullers die de ziekte hebben veroorzaakt heeft weggestemd. Maar de rest van de EU familie wil dat niet zien. Of Griekenland nu wel of niet een gezond verstand heeft, de familie gaat gewoon door met koeieneren.
  Maar wat kunnen we er nog van zeggen? Hun eigen kinderen hongeren ze ook uit. 12½ miljoen Duitsers in armoede. Hoeveel in Nederland? Allemaal gestesziek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *